“Слуга” Арістов, якого помітили на Мальдівах, складає мандат народного депутата

Народний депутат від “Слуги народу” Юрій Арістов, якого журналісти помітили на Мальдівських островах, подав заяву про складання депутатських повноважень.

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, оприлюднивши відповідну заяву Арістова.

За словами Стефанчука, заяву буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні парламенту.

Як писала “Новинарня“, народного депутата від партії “Слуга народу” Юрія Арістова, який є заступником голови комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, в середині липня помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви.

Після оприлюднення цієї інформації голова фракції Давид Арахамія заявив, що у “Слузі народу” вивчають інформацію про проїздку Арістова на Мальдіви і в разі її підтвердження вимагатимуть від нардепа скласти мандат.

Передісторія

Раніше журналісти вже писали про любов нардепа до екзотичних островів. Зокрема, 2022 року під час зимових канікул Верховної Ради Арістов полетів на острів Занзібар у Африці. Вартість туру для всієї родини в чотирьох зірковому готелі стартує від 170 тисяч гривень.

У січні 2023-го президент України Володимир Зеленський нагадав про умови виїзду за кордон посадовців чи депутатів. Тоді Зеленський наголосив, що будь-який виїзд нардепів за кордон повинен бути згідно з відповідним рішенням РНБО.

Що відомо про Юрія Арістова

У 2019 році Юрій Арістов був обраний народним депутатом 9 скликання від партії “Слуга народу”. Він є членом однойменної фракції. У грудні 2022 року Юрія Арістова обрали заступником голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Журналісти “Слідства.Інфо” проаналізували останню декларацію політика за 2020 рік. Дохід сім’ї склав трохи більше 9-ти мільйонів гривень. Крім того, у дружини депутата — Марини Арістової, колишньої ведучої та нинішньої мотиваційної ораторки — був Porsche Macan R4 II 2019 року, а сам Юрій Юрійович орендував Range Rover 2019 року. Згідно з інформацією головного сервісного центру МВС, наразі Юрій Арістов є власником RANGE ROVER EVOQUE 2013 року, якого в декларації “слуги” немає.

До обрання у Верховну Раду Арістов був бізнес-партнером Володимира Зеленського у бізнесі з продажу риби та морепродуктів, зазначає “Слідство.Інфо”.

Читайте також:
“Слугу народу” Арістова, який відповідає за нацбезпеку, помітили в дорогому готелі на Мальдівах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна