“Вагнерівці” в Білорусі для того, щоб залякувати населення України, – Наєв

Дії найманців із російської ПВК “Вагнер” у Білорусі відбуваються з метою психологічного тиску і залякування населення України.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, повідомляє Генштаб Збройних сил.

Під час тренувань оборонців об’єкта цивільної критичної інфраструктури в Чорнобильській зоні відчуження командувач ОС прокоментував численні повідомлення про прибуття “вагнерівців” у Білорусь, які останнім часом з’являються у ЗМІ.

“Заходи, до яких зараз долучаються члени ПВК “Вагнер”, відбуваються з метою психологічного тиску на населення України. Задля залякування”, – зауважив Наєв.

“Але нас не треба лякати, бо ми знаємо, чим треба займатися. І робимо все для того, щоб ворожі розвідувальні диверсійні сили не змогли успішно діяти на території України, зокрема й на Київському напрямку в Чорнобильській зоні”, – наголосив командувач Об’єднаних сил.

Він також додав, що для запобігання діям противника за останній тиждень:

  • зруйновано п’ять ділянок доріг, які вели до державного кордону з Білоруссю;
  • утворено понад 60 лісових завалів, які заміновано;
  • закладено понад 2,5 тисячі протитанкових мін.

Крім того, на постійній основі, щотижня, відбуваються тренування особового складу.

“Наші хлопці дуже вмотивовані та натреновані. Ми все робимо для того, щоб населення України вірило в наші Збройні сили”, – підкреслив Наєв.

Раніше повідомлялося, що до Білорусі впродовж липня прибуло кілька колон “вагнерівців”. Влада Білорусі дозволила їм розташуватися табором у селі Цель Могильовської області, де облаштовані намети майже для 9 тисяч осіб.

14 липня Міноборони Білорусі повідомило, що найманці ПВК “Вагнер” на території країни розпочали навчати війська білоруської територіальної оборони як інструктори. Як повідомлялося, такі тренування з підрозділами територіальних військ відбуваються під Осиповичами.

Читайте також:
Щонайменше 150 одиниць техніки. До Білорусі прибули ще дві колони “вагнерів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна