Українські шпажистки із ЗСУ бойкотували індивідуальний турнір на чемпіонаті світу через присутність росіянок

Українські шпажистки зі Збройних сил не вийшли на старт на індивідуальному турнірі чемпіонату світу з фехтування в Мілані через участь у ньому “нейтральних” фехтувальників із Росії та Білорусі.

Про це повідомляє “Суспільне спорт”.

Збірна України з фехтування планувала у повному обсязі виступити на першості світу, заявивши спортсменів на всі індивідуальні та командні турніри. Однак була змушена відмовитися від участі в чотирьох із шести особистих турнірів, оскільки на них заявилися фехтувальники з країни-агресорки.

За день до початку чемпіонату світу прізвища українських шпажисток ще були у заявці на участь в індивідуальному турнірі. За підсумками жеребкування їх розподілили по пулах, в яких вони мали розпочати виступи на турнірі. І все ж українські шпажистки не стартували в індивідуальному турнірі. У день старту їхні прізвища зникли зі списку учасниць.

Федерація фехтування України анонсувала виступи у перший змагальний день лише шаблістів – вони змогли заявитися у зв’язку із відсутністю спортсменів з Росії та Білорусі у цьому виді змагань.

На чемпіонаті світу в індивідуальному турнірі з фехтування на шпагах Україну мали представляти Влада Харькова (ЗСУ), Джоан Фейбі Бежура, Інна Бровко та Дар’я Варфоломеєва (всі – ЗСУ). Вони надалі змагатимуться в командному турнірі, де, на відміну від індивідуального, представники Росії та Білорусі не могли заявитися.

У липні очільник НОК України та міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт зазначав, що питання перегляду вимог до бойкоту змагань, на яких виступають спортсмени з Росії та Білорусі, не передбачено.

Читайте також:
Чехія заборонила російським спортсменам участь у змаганнях на своїй території

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна