Масова детонація з евакуацією: у центрі Криму ЗСУ вразили склад боєприпасів і нафтобазу російських військ

доповнено

Імовірно українські ударні дрони атакували авіабазу російських військ “Октябрське” та нафтобазу в окупованому Криму, біля селищ Октябрське та Новоіванівка Красногвардійського району. Там горять і детонують боєприпаси.

Про це вранці в суботу, 22 липня, пише проукраїнський телеграм-канал “Кримський вітер”, оприлюднюючи відповідні відео.

Надалі ЗСУ підтвердили ураження, не уточнивши спосіб.

Пропагандистські пабліки спершу писали лише про “роботу ППО”, однак місцеві мешканці фіксують потужні вибухи на землі та великий стовп диму.

Канал зазначає, що база “Октябрське” (“Жовтневе”) була одним із найбільших аеродромів авіації Чорноморського флоту СРСР.

Окупаційний “глава Криму” Сергій Аксьонов уранці заявив про “спробу нальоту” дронів по “інфраструктурних об’єктах” Красногвардійського району. “Співробітники МНС перебувають на місці для ліквідації можливих наслідків. Працюють усі профільні служби”, – написав він.

“Ну, чому ж спроба, коли так добре горить? І які такі “можливі наслідки” ще можуть бути?” – кепкує “Кримський вітер”, публікуючи нові відео з детонацією.

Гуркіт вибухів чути навіть за 50 км у Нижньогірському.

Надалі “гауляйтер” Криму підтвердив, що детонація на арсеналі дуже потужна.

Опівдні Аксьонов визнав: “Унаслідок атаки ворожого (українського – “Н”) безпілотника на Красногвардійський район відбулася детонація на складі боєприпасів. Руйнувань та потерпілих, за попередніми даними, немає. Прийнято рішення про евакуацію населення в радіусі 5 кілометрів від місця НП в пункти тимчасового розміщення. Для мінімізації ризиків також ухвалено призупинити рух на Кримській залізниці. Розраховуємо, що наслідки НП будуть усунені в стислі терміни”.

Російські канали при цьому також пишуть, що безпілотник ЗС України (також?) атакував нафтобазу, на ній спалахнула пожежа.

“З Октябрського почали звалювати військові. А Кримський міст закритий”, – пише також канал, додаючи, що станом на 12:00 в черзі перед Керченським мостом з боку Керчі знаходиться 372 транспортні засоби, очікування близько години. У черзі з боку Росії 245 транспортних засобів.

О першій годині дня Стратком ЗСУ підтвердив: сили оборони України знищили нафтобазу та склади арії РФ в Октябрському.

Нагадаємо, 19 липня ЗСУ спричинили велику “бавовну” на Старокримському військовому полігоні в центрі окупованого РФ Кримського півострова, там довго палав склад боєприпасів і оголошувалася евакуація в радіусі 2 км.

Читайте також:
Українська ППО знищила всі п’ять “шахехів” цієї ночі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна