Керівництво Ryanair приїхало до Києва: обговорюють відновлення польотів

В Україну прибула делегація керівників найбільшого в Європі лоукостера – ірландської авіакомпанії Ryanair, які проводять перемовини з керівництвом київського міжнародного аеропорту “Бориспіль”.

Про це в четвер, 20 липня, з посиланням на пресслужбу аеропорту пише LIGA.Бізнес.

“Представники аеропорту Бориспіль зустрічають найвище керівництво Ryanair – головного виконавчого директора групи Ryanair Group Майкла О’Лірі, головного виконавчого директора Ryanair DAC (ірландська юрособа Ryanair) Едді Вілсона та комерційного директора Ryanair DAC Джейсона МакГіннеса“, – йдеться в повідомленні.

Ірландських гостей до “Борисполя” доставила Укрзалізниця.

Сторони обговорюють партнерство між Ryanair та аеропортом “Бориспіль” щодо стратегічного плану авіакомпанії, який передбачає швидке відновлення авіаперевезень одразу після перемоги України та підтвердження EASA про безпеку польотів в українському небі.

У квітні 2023 року Майкл О’Лірі заявляв, що Ryanair готовий відновити польоти до України, щойно це стане можливим із міркувань безпеки.

“Ми зможемо полетіти туди приблизно за два тижні [після відкриття неба над Україною]. Ми активно шукаємо способи й вивчаємо можливості для повернення в Україну”, – казав керівник Ryanair.

Він тоді розповів, що Ryanair взяла на роботу близько 60 українських пілотів та 80 членів екіпажу в очікуванні на відкриття польотів. Авіакомпанія планує створити 30 маршрутів і мати кілька баз в Україні протягом 12 місяців після повернення.

До російського вторгнення Ryanair була другим за величиною авіаперевізником в Україні. О’Лірі вважає, що після настання миру вона стане №1.

Читайте також:
(за тиждень до вторгнення) Ryanair обіцяє літати до Києва, доки не трапиться “Soviet invasion”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.