У Парижі вперше презентували колекцію бренду, який створили українські захисники й захисниці. ФОТО

У Франції успішно відбулася презентація благодійної колекції бренду Cubitus Dei – це перший лейбл у світі від українських військових.

Презентація першої ексклюзивної колекції  “Fire of Liberty” пройшла в Українському культурному центрі у Парижі.

Над створенням благодійної колекції “Fire of Liberty” працювали волонтери цеху “VETERANKA” на чолі з конструкторкою відомих українських брендів – Ганною Суворкіною та українські дизайнери – Станіслав Бітус, нині – військовослужбовець Нацгвардії України та учасниця бойових дій, ветеранка-парамедикиня Юлія на псевдо “Куба”.

Ідею створення бренду фінансово підтримав Український ветеранський фонд. На стильній презентації у Парижі, яку підтримало посольство України у Франції, були присутні дипломати, представники французьких ЗМІ, зокрема, українська команда документалістів на чолі з продюсером, головою правління Української кіноакадемії Ольгою Бесхмельниціною. Гостей колекція вразила своєю вишуканістю та ідентичністю, під час виходу моделей під трек гурту Oy Sound System «Соловейко» зал плакав та аплодував стоячи.

Усі охочі можуть придбати перші аксесуари з колекції – брошку “Kolos”,  гроші з продажу будуть спрямовані на реабілітацію поранених військовослужбовиць, яким опікується Veteranka foundation.

“Одяг першої колекції “Fire of Liberty” говорить одночасно про минуле, про наше сьогодення і про наше майбутнє. Це те, що нас відрізняє від росіян, у них не має минулого, бо вони його вкрали, нема сьогодення, бо вони живуть в брехні, паралельній реальності, відповідно у них нема майбутнього. Продаж цієї колекції допоможе жінкам-постраждалим від війни, якими буде опікуватися наш фонд Veteranka foundation, а  також стане у нагоді в адаптації військових, які повертаються у цивільне життя, як я в свій час. В нашому цеху двері завжди відкриті для ветеранів”, – коментує дизайнерка, парамедикиня ЗСУ Юлія “Куба”.

Колекція “Fire of Liberty” від бренду Cubitus Dei – уособлення боротьби за життя, за свободу, за творчість навіть під час війни. Надихалися образом жінки-воїтельки. Лінійка представлена 15 моделями прет-а-порте в стилі авангард, що поєднує класичний, фентезі, романтичний стиль.
Особливість семплів – українські мотиви, над якими працювали майстри з вишивки. В модельному ряді присутні композиції центри у вигляді стилізованих птахів, а також бавовни та вогню.

“В цілому лінійка космічна, у стилі варкору, транслює одяг майбутнього, створена для цивільного населення. Виробництво на основі цеху, це не мас-маркет сегмент, а ексклюзивні речі, з елементами ручної роботи. Для себе ми поставили високу планку, щоб відповідати світовим брендам”, –  пояснює дизайнер колекції, нині військовослужбовиць Нацгвардії України Станіслав Бітус.

Created with RNI Films app. Profile 'Agfa Optima 200' Created with RNI Films app. Profile 'Kodak Portra 400 Normalised' Created with RNI Films app. Profile 'Agfa Optima 200' Created with RNI Films app. Profile 'Agfa Optima 200' Created with RNI Films app. Profile 'Kodak Portra 400 Normalised' Created with RNI Films app. Profile 'Agfa Optima 200' Created with RNI Films app. Profile 'Agfa Optima 200' Created with RNI Films app. Profile 'Agfa Optima 200' Created with RNI Films app. Profile 'Agfa Optima 200'
<
>

Читайте також:
Повернення ветеранів з війни: про що говорили на форумі “Повага. Досвід. Перспектива”. КЛЮЧОВІ ТЕЗИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна