ППО, боєприпаси та броня: Резніков про результати “Рамштайну-14”

“Рамштайн-14” продемонстрував непохитну підтримку України нашими партнерами.

Про це 18 липня заявив міністр оборони Олексій Резніков, підбиваючи підсумки засідання.

Пріоритетом зустрічі стало постачання Україні зброї та обладнання, терміново необхідних для звільнення окупованої території.

“Фокус: ППО, боєприпаси та броня. Нові ініціативи!”, – повідомив Резніков.

Люксембурзьким та естонським партнерам міністр подякував за представлення програми розвитку коаліції в ІТ-галузі; литовським – за ініціативу створення коаліції з розмінування території України; очільнику Пентагона Ллойду Остіну – за “керівництво безпрецедентною коаліцією проти зла”.

“Разом ми наполегливо працюємо, щоб досягти перемоги, справедливого миру та кращого майбутнього”, – наголосив Резніков.

Нагадаємо, 18 липня відбулося 14-те засідання Контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн”. Ллойд Остін, відкриваючи зустріч у режимі онлайн, заявив, що союзники не зупиняться, доки Україна не отримає потрібне їй озброєння і боєприпаси.

“Рамштайн-13” відбувся у Брюсселі 15 червня. Після засідання Резніков розповів, що до липня 2023 року західні партнери України планують затвердити програму навчання українських пілотів, інженерів та техніків на винищувачах F-16. Самі навчання проходитимуть у спеціально створеному центрі в одній з європейських країн.

Читайте також:
На €20 млрд: ЄС планує створити фонд для підтримки армії України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна