Іспанія надішле ЗСУ чотири “Леопарди” вже наступного тижня

Іспанія відправить Україні чотири танки Leopard 2A4. Вони прибудуть до України морем наступного тижня.

Про це повідомила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес після зустрічі у форматі “Рамштайн”, передає Europa Press 18 липня.

Крім танків, Іспанія також передасть протягом літа 10 бронетранспортерів після капремонтів та кількох броньованих всюдиходів, вантажівок та машин швидкої допомоги.

У своєму виступі Роблес відзначила передачу Україні посиленого польового госпіталю з можливостями екстреної хірургії, необхідними післяопераційними приміщеннями, аптекою, стерилізацією, лабораторією та двома модулями госпіталізації.

Госпіталь вже відправлений до України транзитом через Польщу. Учора повернулися українські лікарі та персонал тилового забезпечення, які після двотижневої інтенсивної підготовки у Сарагосі готові розгорнути, налаштувати та керувати цим госпіталем на фронті.

Як писала “Новинарня“, прем’єр Іспанії Педро Санчес 1 липня анонсував виділення Україні пакету допомоги на 55 мільйонів євро. 51 мільйон із цієї суми буде виділено через Світовий банк для фінансування малого та середнього бізнесу в Україні. Ще 4 мільйони виділять через програму розвитку ООН для створення в Україні шкіл із “зеленими” та стійкими енергосистемами.

Читайте також:
ППО, боєприпаси та броня: Резніков про результати “Рамштайну-14”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна