Наші хакери отримали доступи до баз даних економічного саміту “Росія-Африка 2023”

Українські хакери команди “Кібер Спротив” отримали доступи до баз даних та закритої документації міжнародного економічного саміту “Росія-Африка”, проведення якого заплановане в Санкт-Петербурзі з 27 по 28 липня 2023 року.

Спільнота InformNapalm ексклюзивно опублікувала частину інформації із закритої документації, листувань та баз даних запланованого саміту. Це лише частина даних, які можна оприлюднити для широкого загалу.

Зазначається, що попередній великий саміт “Росія – Африка” проходив з 23 по 24 жовтня 2019 року у Сочі. Тоді на ньому зібрались понад 6000 гостей, серед яких понад 1100 представників іноземного бізнесу та близько 1900 представників іноземних делегацій.

Подію відвідали офіційні представники 54 країн Африки, 45 з яких були представлені главами держав та урядів. Гаслом саміту були слова “За мир, безпеку та розвиток“, хоча вже тоді Росія перебувала під санкціями за окупацію Криму та вела гібридну війну на сході України.

Після саміту “Росія-Африка 2019”, результатами якого росіяни залишились задоволені, одразу почалась підготовка до нового саміту. В активну фазу вона перейшла за декілька місяців до повномасштабного вторгнення в Україну. Але на фінішну пряму вийшла лише в 2022 році.

Рік тому, 21 липня 2022, Путін підписав Указ про підготовку до проведення другого саміту “Росія – Африка” (PDF). Так, Путін особисто тримає на контролі підготовку до саміту, бо для нього це знакова іміджева подія, особливо, після посилення санкцій за повномасштабне вторгнення в Україну.

“На фоні цього російські дипломати готували для керівництва довідки про другий саміт “США – Африка”, який проходив 13-15 грудня у Вашингтоні. Документ доволі цікавий, бо демонструє, що США інвестують кошти в освіту, медицину, кібербезпеку, енергонезалежність та інші життєво важливі сфери для розвитку африканських країн. За результатами участі міжпарламентських делегацій у конференції “Росія – Африка”, яка відбулась в березні 2023 після резолюції Путіна, російські дипломати (спецслужби) ретельно склали собі цілу базу даних учасників”, – пишуть аналітики InformNapalm.

Документи – за посиланням. 

Читайте також:
50 сайтів до 50-річчя: хакери “привітали” російські компанії з ювілеєм Залужного

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна