Президент Південної Кореї прибув в Україну та відвідав Бучу

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль у суботу прибув із неанонсованим візитом до України із першою леді Кім Кеон Хі.

Про це 15 липня повідомляє корейське інформагентство Yonhap.

Юн Сок Йоль відвідав місце масових вбивств у Бучі під Києвом, а також сусіднє місто Ірпінь, яке також постраждало від російських військ.

Місця злочинів, скоєних російськими військовими під час окупації Бучі в березні 2022 року, Юн Сок Йолю та його дружині та його дружині показав генеральний прокурор України Андрій Костін.

Він подякував Юн Сок Йолю за його тверду позицію та наголосив, що світова спільнота не має права миритися з масштабними нападами на цивільне населення.

Перед зустріччю з президентом України Володимиром Зеленським Юн Сок Йоль планував покласти вінок до меморіалу українським воїнам.

Цей візит Юна став завершенням двоетапної поїздки, під час якої президент Кореї відвідав Литву (на саміті НАТО), а потім – Польщу з офіційним візитом.

Читайте також:
Відновлення України: Південна Корея готова виділити $52 млрд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна