На атомному заводі під Єкатеринбургом – витік радіації, є загиблий

На Уральському електрохімічному комбінаті у Свердловській області РФ у цеху збагачення урану розгерметизувався балон із ядерним паливом. Одна людина загинула, персонал цеху евакуювали.

Про це повідомляє “Радіо Свобода” в п’ятницю, 14 липня.

Розгерметизація контейнера об’ємом один кубометр із гексафторидом урану відбулася 14 липня о 9:13 ранку за місцевим часом (7:13 за Москвою, час збігається з Києвом).

У держкорпорації “Росатом”, якій належить завод, стверджують, що інцидент локалізований та не створює ризиків для населення. Проводиться санітарна обробка цеху.

Російське держінформагентство повідомляє про одного загиблого, не вказуючи ім’я та посаду. При цьому “Росатом” називає цю людину “постраждалою”, не підтверджуючи інформацію про її загибель.

Глава Новоуральська, де розташований завод, В’ячеслав Тюменцев закликав мешканців міста “не піддаватися паніці” та “не розповсюджувати повідомлення через месенджери”.

Уральський електрохімічний комбінат працює з 1945 року, завод виробляє ядерне паливо для атомних електростанцій, у тому числі переробляючи відпрацьоване паливо європейських та американських АЕС. Це найбільше підприємство такого типу в світі.

Новоуральськ розташовано приблизно за 50 км від Єкатеринбурга і 75 км від Нижнього Тагілу. У місті проживає 78 тис. осіб.

Читайте також:
Окупанти готують план евакуації “Росатому” із Запорізької АЕС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна