Генерала Марченка запитали, чи керує він партизанами на Херсонщині. Офіцер відповів

Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко розповів, що співпрацює із партизанським рухом у південних областях України – проте без деталей. Він наголосив, що ризиковані операції є, і їх не припинять проводити.

Про це він розповів під час інтерв’ю з Наталією Мосейчук.

“Злі язики говорять, що ви керуєте партизанським рухом на Херсонщині…”, – запитала ведуча.

На що Марченко відповів:

“Ну, не керую – співпрацюю. Партизани – це ж некеровані люди (усміхається – ред), але люди, які дають нам дуже багато важливої інформації і дуже допомагають, щоб мінусувати їхні (росіян – ред.) війська, бази, склади. Це дуже ризиковані та дуже сміливі люди. Не можу сказати, хто це. Але скажу, що їх достатньо. Це люди, які прагнуть миру… Деяких з них беруть в полон, знущаються над ними, але розуміючи навіть це, вони продовжують нам допомагати”, – каже Марченко.

Він наголосив, що в цьому напрямку “працюють партизани, звичайні люди, волонтери”…

“У нас із Баштанки, цивільні люди, звичайні мисливці, брали в полон по 30 людей. Робили засідки. Є історія одна: один мисливець із двохствольною рушницею взяв у полон трьох десантників. Він просто зненацька вискочив з кущів і каже: хлопці, кидайте автомати, бо два із вас зараз помре. А їх троє було. Вони всіх втрьох кинули автомати. Він їх взяв у полон і привів до нас…”, – говорить Марченко.

“Є ризиковані операції, але ми будемо їх проводити, бо ми мусимо це робити”, – наголосив офіцер.

Читайте також:
Кім і Марченко на Миколаївщині анонсували “певні результати”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.