Європарламент схвалив Акт про виробництво боєприпасів для України

Європейський парламент у четвер, 13 липня, схвалив Акт із підтримки виробництва боєприпасів (ASAP) щодо нарощування спроможностей оборонної промисловості, зокрема, для термінового постачання Україні боєприпасів.

Про це йдеться у пресрелізі ЄП.

Документ було прийнято 505 голосами «за», 56 «проти», ще 21 «утрималися». Тепер він також має бути схвалений Радою ЄС, щоб стати законом.

«Сьогоднішнє голосування знаменує собою ще один крок вперед для безпеки та оборони Європи, а також у нашій непохитній підтримці України перед обличчям триваючої російської агресії. Ми виконали найнагальніший аспект закону: забезпечення більшої кількості боєприпасів для України. Це свідчення солідарності Європи та нашої колективної безпеки», – заявив керівник переговорної групи ЄП Крістіан Бушой.

Відповідно до тексту, Акт із підтримки виробництва боєприпасів (ASAP) має на меті прискорити доставку боєприпасів і ракет в Україну та допомогти державам-членам поповнити свої арсенали. Запроваджуючи цільові заходи, включаючи фінансування у розмірі 500 мільйонів євро, ASAP має на меті збільшити виробничі потужності ЄС для усунення поточної нестачі оборонної продукції, зокрема артилерійських боєприпасів, ракет та їхніх компонентів.

Читайте також:
США вже передали Україні касетні боєприпаси, – Тарнавський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна