Росія мітить територію: в Алмати встановили кінний пам’ятник Невському. Щоправда, на території храму

В Алмати відкрили п’ятиметровий пам’ятник кінний пам’ятник князю Олександру Невському. Диктатор Володимир Путін назвав зведення монумента “великою подією у духовному та культурному житті Казахстану та Росії”.

Про це пишуть російські ЗМІ у четвер, 13 липня.

Самого диктатора не було на відкритті монумента – замість Путіна на подію прибув його помічник Володимир Мединський, який зачитав привітання від президента РФ.

При цьому канал “СОТА” пише, що комітет з охорони пам’ятників Казахстану тричі відмовляв у дозволі на встановлення статуї в Алмати, тому її встановили на території православного храму МП, де дозволу не було потрібно.

“Ми захоплюємося його мужністю і мудрістю, жертовними подвигами, здійсненими на благо рідної землі, шануємо як хранителя віри та народної єдності. Образ князя надихав захисників Батьківщини в роки суворих випробувань, а його спадщина як дипломата, державника і сьогодні служить значущою основою для розбудови діалогу між представниками різних народів, різних конфесій на євразійському просторі”, – заявив Путін у “привітанні” казахам.

Путін додав, що цей пам’ятник відкривається у рік десятиліття з моменту підписання договору між РФ та Казахстаном про добросусідство та союзництво у ХХI столітті, а також у рік 20-річчя від дня утворення казахстанського митрополичого округу.

Читайте також:
У столиці хочуть встановити фонтан-пам’ятник акулі, яка посмакувала росіянином у Єгипті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна