Зеленський вірить, що Україна переможе Росію до наступного саміту НАТО. А на статус не проміняє навіть село з одним дідом

доповнено

Президент Володимир Зеленський висловив надію, що Україна здолає російську навалу до саміту НАТО у Вашингтоні 2024 року.

Про це 12 липня він сказав на пресконференції за підсумками Вільнюського саміту НАТО, передає “ЄП“.

“Ми віримо, що наступний дуже важливий крок для України буде на наступному саміті НАТО – символічно, все ж таки 75 років Альянсу – у Вашингтоні. Мені здається, нам треба багато працювати й готуватись до цього саміту”, – сказав глава держави.

Український лідер наголосив, що перемога – це головне та єдине його бажання, і “з перемогою точно прийде членство в НАТО”.

“І точно все всім зрозуміло: ми вже маємо абсолютну єдність, що Україна буде членом Європейського Союзу. Це абсолютно справедливо: Україна виборювала таке недалеке майбутнє для себе – бути рівноправним членом ЄС, безпекового альянсу і незалежною державою”, – резюмував він.

При цьому Володимир Зеленський виключив можливість компромісів щодо майбутнього членства України в НАТО в контексті ймовірних переговорів із Росією щодо територій.

Глава держави прокоментував інформацію, що США й Німеччина нібито навмисне ухиляються від надання Україні чітких часових меж вступу в НАТО на випадок, якщо питання членства стане об’єктом переговорів із РФ.

“Я впевнений, що зрадницької позиції не буде від Байдена і Шольца, але при цьому я повинен сказати, що ми ніколи не обміняємо будь-який статус на будь-які наші території. Навіть якщо це буде одне село, в якому живе один дід”, – наголосив Зеленський, якого цитує кореспондент “Європейської правди”.

“Ми не віддамо наших територій і ніколи не будемо міняти на заморожений конфлікт. Цього ніколи не буде. Мою позицію чітко знають наші партнери”, – додав він.

Нагадаємо, Єнс Столтенберг заявив, що домовленості щодо вступу України до НАТО, які були досягнуті не саміті у Вільнюсі, будуть переглянуті після закінчення повномасштабного вторгнення Росії в Україну.
За словами генсека, нині всі погоджуються з тим, що майбутнє України лише в Альянсі.

Читайте також:
До “гарантій безпеки” для України, окрім держав “Групи семи”, долучаться ще 4-5 країн, – Зеленський

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна