Зеленський із сарказмом попросив більше дякувати Воллесу

Президент Володимир Зеленський заявив, що не розуміє, як Україна ще може висловити свою подяку Великій Британії та Заходу за допомогу у відбитті російської агресії.

Так він відреагував на слова британського міністра оборони Бена Воллеса, який уранці цього дня, 12 липня, в коментарі ЗМІ сказав, що люди на Заході хочуть більше подяки від українців.

“Не розумію питання. Ми завжди були вдячні і завжди вдячні. Я просто не знаю, як ми ще повинні дякувати. Можемо з ранку прокидатися і дякувати міністру [Бену Воллесу]. Нехай він напише мені, як потрібно дякувати, і я так і подякую”, – сказав Зеленський на пресконференції у Вільнюсі після саміту НАТО.

Президент підкреслив, що сьогодні відносини України з Британією досить “тісні” саме тому, що українці відчувають підтримку британців. Також Зеленський звернувся до міністра оборони України Олексія Резнікова, який сидів у залі, і доручив йому зателефонувати своєму британському колезі та ще раз окремо подякувати йому за надану допомогу.

В українських соцмережах багато хто визнав реакцію Зеленського дуже нетактовною. При цьому було започатковано жартівливий флешмоб із “ранковою подякою Воллесу”.

Передісторія

Глава Міноборони Великобританії Бен Воллес в кулуарах саміту НАТО поскаржився журналістам, що українці постійно вимагають від Заходу зброї, але при цьому висловлюють недостатньо подяки.

“Хочемо ми цього чи ні, але люди хочуть бачити дрібку подяки… Іноді ви просите країни відмовитися від власних запасів [зброї]. Знаєте, ми не Amazon (найбільша у світі за обігом компанія, що продає й доставляє товари через інтернет – “Н”). Я сказав їм (владі в Києві) це торік, коли проїхав 11 годин, щоб отримати [від українських лідерів] список [зброї, яку ще слід надати для ЗСУ]”, – сказав він.

Читайте також:
Зеленський вірить, що Україна переможе Росію до наступного саміту НАТО. А на статус не проміняє навіть село з одним дідом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна