Поблизу Бердянська ліквідували російського генерала Цокова: торік окупант був “трьохсотим”, але вижив

У районі Бердянська ліквідовано російського генерал-лейтенанта Олега Цокова. У вересні 2022 року окупанта вже “трьохсотили“, але він вижив.

Про це 11 липня переказує радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

“Повідомляють, що сьогодні в районі Бердянська, було ліквідовано російського генерал-лейтенанта Цокова Олега Юрійовича. У вересні 2022 року його вже “трьохсотили”, але він вижив. Зараз кажуть, що могилізацію здійснено остаточно”, – написав він.

Як пише “БердянсЬк Сьогодні“, о 3:30 у ніч проти 11 липня в Бердянську пролунала низка сильних вибухів.

“Вибухи чуло все місто та найближчі села! Працювало й рашистське ППО. Після гучних вибухів – неймовірна активність ворожої авіації. Попередньо – влучання у скупчення ворога або склад БК. Але ми сподіваємось, що все це в аеропорт. Є деякі ознаки цього. Чекаємо офіційну інформацію від Генштабу”, – заявили в Telegram-каналі.

Тоді у вересні Цоков отримував поранення під час обстрілу українських військ у районі міста Сватове на Луганщині. Із зони бойових дій окупанта евакуювали 20 вересня. Російські пропагандисти запевняли, що він нібито відбувся тоді пораненням ноги та проходив лікування у Санкт-Петербурзі.
За даними Генштабу ЗСУ, оприлюдненими 23 вересня після появи новин про поранення Цокова, він обіймав тоді посаду командира 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії.

Довідка

Цоков Олег Юрійович — російський офіцер, генерал-майор Збройних сил РФ. Окупант з серпня 2022 року був командиром 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії МО РФ.

Окрім повномасштабного вторгнення в Україну, брав учасні у двох чеченських війнах і війні в Сирії. Зокрема, Цоков  брав участь в окупації Росією Кримського півострова, за що отримав так звану медаль “За повернення Криму”.

Також серед нагород окупанта з великими зірками на погонах – орден Жукова, три ордени мужності, орден “За військові заслуги” та значний перелік медалей, у тому числі за вбивства сирійців.

Читайте також:
Головне управління розвідки МОУ офіційно повідомило про знищення колишнього командира російської субмарини “Краснодар”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна