Wizz Air зняла з рейсу українського ветерана з протезом – і вибачилася. МЗС реагує

Угорська авіакомпанія Wizz Air перепросила за зняття українського військового з протезом із рейсу Тель-Авів — Варшава.

Про це свідчить заява компанії.

У Wizz Air наголосили, що екіпаж зобов’язаний переконатися, що всі пасажири готові до польоту, оскільки «безпека є пріоритетом номер один» для компанії.

Авіаперевізник додав, що зобов’язаний відмовити в посадці, коли пасажир має стан здоров’я, який «може загрожувати йому під час польоту».

«У цьому випадку це було важке, але необхідне рішення, ухвалене з огляду на безпеку пасажира», — заявила компанія, не уточнивши, яке саме захворювання було причиною такого рішення.

У Wizz Air запевнили, що українцеві надали воду і місце для очікування допомоги персоналу аеропорту.

Як пише The Jerusalem Post, український ветеран повертався до України після лікування в Ізраїлі.

На інцидент вже відреагувало Міністерство закордонних справ України. Речник Олег Ніколенко наголосив, що відомство хоче розібратися в ситуації.

Він зауважив, що формальних звернень до МЗС не надходило, і закликав українського ветерана вийти на зв’язок до міністерства або посольства України в Ізраїлі.

«Якщо підтвердиться порушення, докладемо максимальних зусиль для відновлення прав громадянина України. Захист прав українців за кордоном – безумовний пріоритет», — запевнив речник.

Читайте також:
“Усі візки пороздавав. Хай я на протезах, але в кайф ходити самому”. Історія сапера-ветерана Олександра Фасолі, який і після важкого поранення потрібний Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна