На півдні за тиждень українські війська звільнили 10 квадратних кілометрів, – Генштаб

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках. 

Про це 10 липня інформує Генштаб ЗСУ.

Так, за минулий тиждень в результаті наступальних дій на Мелітопольському та Бердянському напрямках підрозділи Збройних Сил України просунулися на понад 1 кілометр, що в цілому становить від часу початку наступу на цих напрямках 8,6 кілометрів.

“За минулий тиждень на півдні України звільнено понад 10 кілометрів квадратних української землі. Від початку наступу на Мелітопольському та Бердянському напрямках Сили оборони України звільнили від російських загарбників 169 квадратних кілометрі української землі. Що приблизно співмірно з площею міста Одеса! На цих територіях тривають заходи з розмінування місцевості”, – підкреслили у Генштабі.

На Бахмутському напрямку минулого тижня українські воїни звільнили від російських загарбників 4 кв. км.

“Загалом звільнена площа на Бахмутському напрямку складає 24 кілометри квадратних української землі”, – додали у відомстві.

Читайте також:
На фронті за добу – 30 боєзіткнень, РФ 30 разів била з авіації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна