Майже 90% українців “за” вступ до НАТО, – опитування

89% українців хочуть бачити Україну у складі НАТО. Причому в усіх регіонах абсолютна більшість підтримує такий крок: від 79% на сході до 93% на заході країни.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології, опублікованого 10 липня.

Водночас проти вступу до НАТО висловилися 8% опитаних, 3% не змогли відповісти.

“Тобто суспільство нарешті консолідувалося щодо цього питання і демонструє єдиний погляд”, – зазначають у КМІС.

 

Лише для 18% прийнятно буде відмовитися від вступу до НАТО заради встановлення миру, а для 76% опитаних така ціна є неприйнятною.  У регіональному вимірі від 67% на сході до 81% на заході України вважають таку поступку неприйнятною для встановлення миру.

 

Крім цього, КМІС порівняв, як змінилося ставлення українців до отримання безпекових гарантій замість вступу в НАТО.

Якщо в травні 2022 року 39% опитаних наполягали на вступі до НАТО, а 42% вважали прийнятним отримати натомість “гарантії безпеки”, то до травня 2023 року громадська думка помітно змінилася: до 58% зросла частка тих, хто наполягає саме на членстві в НАТО, а частка тих, для кого прийнятними є “гарантії безпеки”, знизилася до 29%. При цьому ті, хто наполягає на вступі до НАТО, переважають у всіх макрорегіонах України.

 

Опитування проводилося серед 1029 респондентів з усіх підконтрольних уряду регіонів методом телефонних інтерв’ю. Похибка за звичайних обставин не перевищує 3,4%.

Читайте також:
Майже 80% українців “за” закриті кордони, візи та митниці з РФ, – опитування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна