Німецькі ВПС осоромилися, показавши, як три “Петріоти” показово охороняють аеропорт Вільнюса перед самітом НАТО

Антон Павлушко
технічний спеціаліст у Німеччині, український блогер, аналітик проєкту InformNapalm

(FB)

Team Luftwaffe вирішили зранку похизуватись, що вони захищають аеропорт Вільнюса перед самітом НАТО, і сфоткали з літака розгорнуту систему ППО.

Одиноко в полі стоять в ряд три пускові установки ЗРК Patriot, радари – метрів за 50 від них, далі купа техніки, вантажний літак. На фото декілька (десятків) мільярдів євро.

Вільнюс знаходиться за 20 км від білоруського кордону. Декілька пострілів російської гармати можуть обнулити все це свято життя та безтурботності. Також вистачить однієї ДРГ і декількох мін.

За якими стандартами НАТО так виставляють техніку в полі біля кордону гіпотетичного суперника? Там ще в Білорусі “вагнерівці” завелись.

Автор твіту (скоріше за все, якийсь офіцер Бундесверу) ще намагається відгавкуватись, типу “у нас все схвачено”. Йому активно вказують на тупість.

В понеділок це дійде до штабістів в Берліні, техніку почнуть розтягувати по всьому аеродрому та будуть копати.

Читайте також:
Повітряні сили завуальовано розповіли, що сталося 13 травня в Брянській області РФ і до чого тут наш Patriot

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна