З нагоди 500 днів війни Зеленський записав відео на Зміїному та запустив із Єрмаком і Будановим вінки

Пресслужба президента України оприлюднила відеозвернення з нагоди 500-го дня повномасштабного вторгнення Росії. Володимир Зеленський записав його на острові Зміїний у Чорному морі, який був захоплений росіянами, але звільнений українськими військами.

Відео, зняте раніше, оприлюднене на сайті президента вранці в суботу, 8 липня.

Разом із президентом та військовими на острів човнами прибули начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов, керівник офісу президента Андрій Єрмак та заступник керівника ОП Роман Машовець. Вони привезли великий вінок у пам’ять про загиблих воїнів, букети квітів, які поклали до стели “Зміїний”, а також запустили менші вінки по воді. Крім того, Зеленський написав маркером на стелі: “Слава Україні, слава героям!” тощо.

“Зміїний. Вільний острів вільної України – звернення Президента зранку 500-го дня війни” – так називається відео.

“…Сьогодні ми на Зміїному, який не підкорився окупантам, як і вся Україна, бо ми – країна сміливих. Сьогодні ми вшанували тут наших українських героїв, усіх воїнів, які билися за цей острів і які звільнили його. І хоч це невеликий клаптик суходолу посеред нашого Чорного моря, це великий доказ, що Україна поверне собі кожну частину своєї території”, – коментує президент.

Біля стели Володимир Зеленський говорить: “Я кочу подякувати саме з цього місця, місця перемоги, кожному нашому воїну за ці 500 днів. Наші Збройні сили, наша розвідка, Нацгвардія, наші прикордонники, Служба безпеки України, Національна поліція, наші зв’язківці, наш народ. Я дякую всім, хто б’ється заради України. І хай свобода, якої для України хотіли всі наші герої різних часів та яку належить вибороти саме зараз, буде шаною всім, хто віддав життя заради України. Ми обов’язково переможемо. Обов’язково. Слава Україні!”

Кадри відео

Нагадаємо, острів Зміїний російська армія захопила в перший день повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року, однак він був визволений 30 червня – завдяки влучності українських ракетників, операціям ГУР, ССО, української авіації тощо.
До річниці деокупації острова у 2023 році президент Зеленський назвав імена військових, котрі загинули під час звільнення Зміїного.

Читайте також:
73-й центр ССО показав архівне відео зі спецоперації “Зміїний”

Спецоперація “Зміїний”. Водолаз-розвідник ССО розповів ексклюзивні подробиці висадки на острів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна