Україна отримає від Словаччини ще 16 САУ “Зузана”

Словаччина невдовзі поставить Україні ще 16 самохідних артилерійських установок “Зузана”, також країни планують спільно розробляти новий тип гаубиць.

Про це заявила президентка Словаччини Зузана Чапутова на спільному брифінгу з президентом України у Братиславі у п’ятницю, 7 липня.

“Нам вдалося підписати контракт на поставку 16 “Зузан” в Україну і це відбудеться вже ближчим часом. Ми будемо спільно розробляти новий тип гаубиць. Розпочнеться спільне виробництво боєприпасів”, – повідомила Чапутова, її цитує “Європейська правда”.

Вона додала, що також Словаччина докладеться до розмінування в Україні.

Скоріш за все, йдеться про угоду, давно анонсовану міністром оборони Словаччини: про постачання протягом року 16 САУ “Зузана” для України, на що надають кошти Німеччина, Норвегія і Данія.

Читайте також:
Зеленський зустрівся із президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна