Число жертв унаслідок ракетного обстрілу РФ Львова зросло до семи

Число загиблих мешканців житлового будинку внаслідок ракетного удару РФ по Львову досягло семи.

Про це пізно ввечері в четвер повідомив голова Львівської ОДА (ОВА) Максим Козицький.

Про шосту жертву він написав у телеграмі о 22:16: “Під час розбирання завалів у Львові рятувальники виявили ще одне тіло. Це жінка. Співчуття рідним і близьким загиблої.
Уже розібрали 70% руйнувань. Служби будуть працювати впродовж усієї ночі”.

Опівночі начальник обласної адміністрації зазначив: “Сім загиблих. Під завалами багатоквартирного будинку у Львові, в який влучила ракета, виявили тіло ще однієї жінки”.

Ракетна атака РФ на Львів 6 липня 2023

О 2:06 ночі в четвер, 6 липня, у Львові почалася повітряна тривога. Згодом у місті пролунала серія гучних вибухів – прилітали російські крилаті ракети “Калібр”, працювала українська протиповітряна оборона.

Як заявив зранку міський голова Львова Андрій Садовий, ця атака була однією з найбільших атак РФ на цивільну інфраструктуру міста з початку війни. Деякі інші посадовці називають її “найбільшою”.

“Російська ракета влучила у багатоквартирний будинок у Львові. Було займання, яке оперативно загасили. Є постраждалі. На місці працюють пожежники, медики, фахівці ДСНС. Людям надають всю необхідну допомогу. Рятувальники розбирають завали”, – написав близько 4-ї години голова ОВА Максим Козицький. Згодом стало відомо про загиблих. 

По медичну допомогу звернулися 40 містян. Із них п’ятеро залишаються на стаціонарному лікуванні, повідомила пресслужба міськради. Стан госпіталізованих – середньої важкості. Ще 35 постраждалих після наданої медичної допомоги відпустили на амбулаторне лікування.

Загалом нічними вибухами пошкоджено близько 30 будинків. Також є пошкодження у двох закладах освіти, гуртожитках “Львівської політехніки”, інших закладах. Майже тисяча квартир у радіусі вибуху потребують заміни шибок у вікнах. Пошкоджено пів сотні авто.

Крім руйнувань будинку на Стрийській, 66, відомо також про те, що ворог атакував військові об’єкти у Львові.

У Командуванні Повітряних сил ЗСУ зазначили, що росіяни атакували Львівщину крилатими ракетами “Калібр” із району Чорного моря. Вони спершу прямували на північ приблизно по руслу Дніпра, а потім звернули на захід. ППО знищили сім із десяти крилатих ракет.

Голова Львівської ОВА також повідомив, що уламок ракети впав в одному з сіл Львівського району поблизу будівлі народного дому, утворилася вирва. Також є руйнування в приватному господарстві в одному зі сіл Золочівського району.

Президент Володимир Зеленський зреагував на удар по Львову заявою: “Львів. Наслідки нічного удару російських терористів. На жаль, є поранені та загиблі. Мої співчуття рідним. Обовʼязково буде відповідь ворогу. Відчутна”.

Читайте також:
На Говерлі від удару блискавки загинули двоє людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.