Президент у Болгарії підписав декларацію про членство України в НАТО

Президент Володимир Зеленський і премʼєр-міністр Болгарії Ніколай Денков у Софії підписали спільну декларацію про підтримку членства України в НАТО. Так Болгарія стала 22-ю країною, з якою Київ формалізував підтримку членства в Альянсі.

Про це в четвер, 6 липня, повідомив заступник керівника ОП Ігор Жовква у Facebook.

Деклараціє засвідчує, що:

  • Болгарія підтримує набуття Україною членства в НАТО, щойно це дозволять умови;
  • Болгарія визнає, що членство України в НАТО є єдиним способом забезпечити достатній рівень безпеки як для України, так і для Альянсу;
  • Болгарія вітає досягнення України в просування на шляху до НАТО, зокрема в досягненні взаємосумісності з Альянсом. Також підтверджує намір збільшити спільні зусилля щодо підтримки інтеграції України й імплементації стандартів НАТО;
  • декларація закріплює готовність Болгарії продовжувати надавати підтримку Україні як з боку Альянсу, так й на двосторонньому рівні;
  • Болгарія разом з міжнародними організаціями, союзниками й партнерами підтверджує готовність брати участь у повоєнному відновленні та відбудові України.

“До Вільнюського Саміту НАТО залишаються лічені дні. Але робота триває – працюємо з партнерами одночасно на кількох треках для забезпечення максимальної результативності саміту”, – зазначив Жовкла.

Як писала “Новинарня“, 6 липня президент Зеленський перебуває з візитом у Болгарії. Тут глава держави зустрінеться з болгарським лідером Руменом Радевим, урядовцями, парламентарями, політиками та журналістами.

Зеленський під час цього візиту планує обговорити оборонну підтримку, євроатлантичну інтеграцію України, саміт НАТО, гарантії безпеки та реалізацію Формули миру.

Читайте також:
Зеленський здійснить візит до Туреччини перед самітом НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна