У Шевченківському суді Києва пролунав вибух: попередньо, там могли підірвати гранату, є постраждалі. ОНОВЛЕНО

В Шевченківському районному суді Києва в середу, 5 липня, прогримів вибух.

Цю інформацію підтвердила пресслужба Нацполіції України.

“УП”, посилаючись на джерело в правоохоронних органах пише, що в суді підірвали ймовірно гранату.

На місці вибуху працюють слідчі, вибухотехніки та кінологи.

Глава МВС України Ігор Клименко пізніше уточнив у Telegram, що, попередньо, вибух влаштував чоловік, якого доставили на судове засідання. Це Ігор Гуменюк, якого досі судять у справі про вибух гранати із загибеллю нацгвардійців на мітингу проти запровадження особливого статусу Донбасу 31 серпня 2015 року.

оновлено

У Київській міській військовій адміністрації зазначили, що інцидент стався о 17:20.

“За попередньою інформацією, військовослужбовці конвойної служби НГУ привезли до приміщення Шевченківського суду столиці підсудну особу, який з невстановлених обставин підірвав у приміщенні суду (попередньо вбиральня) невідомий вибуховий пристрій”, – додали у КМВА.

За інформацією ЗМІ, вибух улаштував підозрюваний у справі про підрив гранати біля стін Ради у 2015 році Ігор Гуменюк. Він закрився з двома конвоїрами в туалеті Шевченківського райсуду і підірвав вибуховий пакет (?).

Оновлено 19:11. ЗМІ повідомили, що в Шевченківському суді Києва прогримів ще один вибух. КОРД нібито розпочав штурм.

Після вибуху з суду вибіг поліцейський і попросив терміново під’їхати швидку допомогу. Як пишуть ЗМІ, із будівлі суду винесли двох осіб на ношах. Їхній стан невідомий.

Оновлено 19:50. Офіс Генпрокурора повідомив, що за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Києва розпочато досудове розслідування за фактом спроби втечі підсудного з-під варти, вчинене способом небезпечним для життя багатьох людей (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 393 Кримінального Кодексу України).

У прокуратурі, підтвердили, що обвинувачений, якого доставили в суд для участі у судовому засіданні, перебуваючи у вбиральні, вчинив спробу втечі з-під варти. При цьому він використав невстановлений вибуховий пристрій.

За даними ЗМІ, поранено двох нацгвардійців із в/ч №3066.

Згодом глава МВС заявив, що правопорушник від вибуху загинув.

Читайте також:
В окупованій Ясинуватій – вибухи, пошкоджено залізницю. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна