Європа витратила понад €43 млрд на біженців з України: яка країна допомогла найбільше

Країни Європи виділили вже понад 43 мільярди євро на прихисток для українців, які були змушені залишити свої домівки через повномасштабне російське вторгнення.

Про це повідомляє Мінреінтеграції у вівторок, 4 липня.

У цю суму увійшли грошові виплати, надання житла, медична допомога, освітні послуги, а також забезпечення біженців продуктами та засобами першої потреби.

Найбільше коштів на підтримку біженців з України витратила Польща – понад 12 млрд євро. Витрати Німеччини сягнули майже 11 млрд євро.

Значні кошти на прихисток для українців витратили Чехія (2,94 млрд євро), Іспанія (2,24 млрд євро), Франція (2,04 млрд євро), Румунія (1,26 млрд євро), Швейцарія (1,16 млрд євро) та Італія (1,15 млрд євро).
Крім того, у дослідженні зазначається, що великий внесок у допомогу українцям зробили звичайні громадяни європейських країн.

Читайте також:
МВФ виділив Україні ще $890 млн

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна