Уряд призначив Олену Думу головою АРМА. Активісти кажуть, що вона повʼязана з підозрюваним у держзраді нардепом Деркачем

Кабінет Міністрів призначив Олену Думу головою Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних злочинів.

Про це повідомляє Уряд online.

«На своєму засіданні 30 червня Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про призначення Думи Олени Олексіївни головою Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних злочинів», – йдеться у повідомленні.

У Центрі протидії корупції заявляють, що це призначення незаконне, оскільки під час конкурсу Дума не отримала необхідної кількості голосів – один із членів конкурсної комісії відкликав свій, причому вирішальний голос.

Нагадаємо, днями стало відомо, що Олена Дума виграла конкурс – за це проголосували шість із восьми членів комісії.

Дума працювала на різних керівних посадах в органах державної влади, починаючи з 2006 року (КМУ, Мінекології, Мінагрополітики, Мін’юст, Фонд соціального страхування та заступник ОДА). Також очолювала профспілкові організації різного рівня.

Як писала “Новинарня“, 28 червня конкурсна комісія обрала новим керівником АРМА Олену Думу. Її призначення спричиноло бурхливий скандал.

Після оголошення результатів міжнародна антикорупційна організація Transparency International Ukraine закликала членів уряду не голосувати за призначення Думи через “великі репутаційні ризики для країни й для роботи незалежної та ефективної діяльності антикорупційної екосистеми й органів правопорядку”.

Організація зазначала, що “цей вибір становить значну небезпеку для подальшої роботи Агентства з розшуку та менеджменту активів та антикорупційної екосистеми загалом”. Зокрема, Дума повʼязана з підозрюваним у державній зраді нардепом Андрієм Деркачем. За словами активіста, голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, Дума замішана й у “ФСБшній спецоперації” про тотально корумповану Україну.

В Організації наголосили, що Дума має тісні політичні зв’язки та імовірні ділові контакти з держзрадниками і підозрюваними у співпраці з Росією.

Крім того, 4 роки тому майбутня очільниця АРМА брала безпосередню участь у спробах дискредитації нинішнього президента США. Зокрема, їй дорікають в участі в спільній пресконференції з Семом Кісліним — фінансовим донором Рудольфа Джуліані.

Читайте також:
Конкурс на посаду голови АРМА виграла Олена Дума: що про неї відомо і чому Transparency проти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.