“Вагнерівці” повністю фінансуються з держбюджету. Путін запідозрив компанію Пригожина у крадіжці грошей РФ

Президент Росії Володимир Путін визнав, що найманців ПВК “Вагнер” повністю забезпечувала держава. Зокрема, диктатор запідозрив, що компанія Євгена Пригожина “Конкорд” могла красти державні гроші.

Про це він заявив на зустрічі з військовими у вівторок, 27 червня, пишуть росЗМІ.

“Утримання усієї “Групи Вагнера” повністю забезпечувала держава – з міністерства оборони, з державного бюджету ми повністю фінансували цю групу”, – сказав він.
За словами Путіна, власник групи “Вагнер” компанія “Конкорд”, якою володіє Пригожин, через військторг постачає харчі для російської армії. Таким чином, за рік вона заробила на замовленнях від держави 80 млрд рублів (майже 940 млн доларів).

“Сподіваюся, що ніхто нічого не вкрав або вкрав поменше, але ми із цим усім розбиратимемося”, – заявив глава Кремля.

Як писала “Новинарня“, сьогодні Володимир Путін виступив у Кремлі зі зверненням до військовослужбовців армії РФ. Диктатор нагородив тих, хто “зупинив” заколот найманців ПВК “Вагнер”. Путін заявив, що російські військові під час бунту Пригожина діяли чітко та злагоджено.

Читайте також:
Справу про “заколот Пригожина” припинено, – ФСБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна