Берлін не готовий надати Україні далекобійні ракети Taurus, – Пісторіус

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що позиція незмінна, і Берлін не готовий надати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus.

Про це він сказав під час візиту до Литви у понеділок, 26 червня, повідомляє dpa.

«Що стосується зброї великої дальності, то я хочу ще раз дуже чітко сказати: ми, як і раніше, займаємо обережну позицію. Так само, до речі, як і наші американські партнери», — заявив Пісторіус.

Наприкінці травня Україна звернулася до Німеччини з проханням передати Києву крилаті ракети Taurus. Проте ФРН відмовляється це робити, попри обіцянки України не використовувати західну зброю для завдання ударів по російській території.

Довідково

Taurus KEPD 350 — шведсько-німецькі крилаті ракети класу «повітря-земля», дальність польоту яких понад 500 км. Вони призначені для високоточних ударів і ураження високозахищених і заглиблених цілей, включно з важливими точковими та протяжними об’єктами, без заходу літака-носія в зону ППО противника.

Читайте також:
До кінця року Німеччина натренує 3 тисячі українських воїнів, – Пісторіус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна