Перші модульні мости прибули в Україну із США

Перші модульні мости від неприбуткової фундації The Conflict and Development Foundation (CDF) та фонду Говарда Баффета вже доставили в Україну.

Про це повідомила пресслужба Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

“У пріоритеті Агентства відновлення – встановлення цих мостів у Харківській, Миколаївській та Херсонській областях”, – сказав голова Агентства відновлення Мустафа Найєм, і подякував американським партнерам за гуманітарну допомогу.

Загалом фундація CDF фінансує постачання 9 модульних мостів в Україну.

Мости виготовила американська компанія Acrow Corporation, вони здатні витримати рух як легкового, так і вантажного транспорту.

Конструкції прибувають в Україну у розібраному вигляді, для зібрання мосту достатньо команди з 5-10 осіб. На виробництві мости одразу вкривають асфальтобетонним покриттям.

Загалом з минулого року Агентство відновлення отримало 37 тимчасових мостів, 18 комплектів понтонних переправ і 6 катерів для влаштування понтонів від Чехії, Франції, Швеції та Норвегії.

Читайте також:
Україна та Молдова збудують міст через Дністер: підписали угоду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна