Україна та Молдова збудують міст через Дністер: підписали угоду

Україна та Молдова підписали угоду про будівництво мосту на українсько-молдовському кордоні в районі населених пунктів Ямпіль і Косеуць.

Про це 12 червня повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Міст стане ключовою ланкою транспортного коридору між Києвом та Кишиневом. Окрім цього, завдяки мосту українські експортери отримають найкоротший шлях із центру України до країн Центральної та Південно-Східної Європи в обхід окупованого росіянами Придністров’я.

“Ямпільський міст стане альтернативою паромній переправі на прикордонному переході “Ямпіль – Косеуць”, яка не працює впродовж кількох років і вже давно не відповідала вимогам часу і реальним потребам жителів обох держав. Також міст дозволить розвантажити міжнародний пункт пропуску “Могилів-Подільський – Отач”, через який проходить практично весь транспортний потік між Україною та Молдовою”, – зазначили в Мінінфраструктури.

Загальна довжина мосту становитиме понад 1400 метрів. Він матиме дві смуги руху з тротуарами з обох сторін, а також буде враховувати стандарти безбар’єрності. Зокрема, передбачено влаштування тротуарів з пониженням рівня бортового каменю в межах пішохідних переходів та попереджувальні тактильні смуги.

Читайте також:
Човни, їжа, та не тільки: Молдова передасть Україні допомогу для ліквідації наслідків підриву ГЕС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна