“3-й батальйон 57-ї під*рської бригади знищений!”: 3-тя штурмова бригада ЗСУ під Бахмутом відбила і зачистила кілометрову лінію окопів

Третя штурмова бригада Збройних сил України, сформована торік на базі підрозділу територіальної оборони “Азов”, 24 червня в ході наступу на Бахмутському напрямку відбила у росіян значну територію, зокрема захопила та зачистила кілометрову лінію окопів.

Про це в неділю, 25 червня, написав у телеграмі майор ЗСУ Максим Жорін “Мосе” – колишній командир полку “Азов”, заступник командира 3 ошбр.

“Вчорашній день у нас був дуже насичений – і я не про цирк із Пригожиним. Наша 3 ОШБр провела успішні наступальні дії на Бахмутському напрямку. Результат за один день – у ворога відвойовано цілу кілометрову лінію окопів (загальна територія виходить набагато більше кілометра), яку повністю довелось зачищати від кацапів”, – розповів офіцер.

За його словами, це була складна операція з дуже важкими окопними боями. Бійці 1-го механізованого батальйону “показали не лише злагодженість та професійні дії, а й характер справжніх штурмовиків. Саме на характері переламали ворога. Деякі бої були на відстані 1-2 метри і навіть впритул!”

“Російські солдати – зокрема, 57-ма бригада ЗС РФ – чинили серйозний спротив. На кожній позиції, звідки ми їх вибивали, під*ри давали бій.
Вони, до речі, не знали, що в них за п***ц [у Росії] вдома твориться. Мабуть, тому і намагались битися – думали, що комусь взагалі цікаві. Але в результаті 3-й батальйон 57-ї під*рської бригади знищений – майже всі солдати або вбиті, або в полоні, або ж поранені. А ми рухаємось далі!” – заявив майор Жорін.

Відео:

Напередодні командир 3-ї окремої штурмової бригади Андрій Білецький так повідомляв про успіхи підрозділу: “Розгромлено третій батальйон 57-ї гвардійської мотострілецької бригади РФ. З їхнього боку 30 – “200-х”, десятки поранених і з десяток полонених. Плацдарм ворога на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас повністю зачищено. З чим усіх і вітаю!”

За словами Білецького, це заслуга бійців 1-го механізованого батальйону 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ.

Бахмутський напрямок. Мапа DeepState станом на 24.06.2023

Нагадаємо, ввечері 24 червня заступниця міністра оборони України повідомила, що наші війська на Бахмутському напрямку почали наступ на декількох напрямках одночасно – у напрямку Оріхово-Василівка, Бахмут, Богданівка, Ягідне, Кліщіївка, Курдюмівка. На всіх напрямках є просування вперед.

Читайте також:
ЗСУ поновили успішні наступальні операції на трьох напрямках на півдні та сході, – розвідка UK

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна