“Снаряди для “Піона” не закінчаться ніколи”: ЗСУ отримали від США несподівану допомогу 203-го калібру

Українські артилеристи уже використовують американські 203-мм снаряди M106 для самохідних гармат радянського виробництва 2С7 “Піон”.

Фото цих снарядів у ЗСУ опублікували в соцмережах 22 червня.

“Снаряди для “Піона” не закінчаться ніколи”, – підписав світлину користувач твіттера Андрій.

Такі снаряди передаються в рамках військової допомоги США. Вони дозволяють подальше застосування у війні проти російських загарбників великокаліберних артилерійських систем радянського зразка, які перебувають на озброєнні ЗСУ, пише “Мілітарний“.

Як відомо, 9 червня Пентагон оголосив про черговий пакет допомоги у сфері безпеки. Тип боєприпасів, які отримають українські 2С7 “Піон”, тоді не уточнювали. Тепер відомо, що це осколково-фугасні снаряди M106 з арсеналу американської 203,2-мм самохідної гаубиці M110.

Снаряд M106

Маса снаряда становить 91 кілограм. Початкова швидкість польоту — 594 м/с. Дальність стрільби — 16800 метрів.

Українські артилеристи під час російського повномасштабного вторгнення активно застосовували для знешкодження техніки ворога самохідні гармати 2С7 “Піон”, які мають калібр 203 мм. Але за понад рік бойових дій запаси снарядів радянського виробництва до цих великокаліберних артилерійських систем майже вичерпалися. Тому союзники, які надають Україні військову допомогу, вирішили допомогти з поповненням боєкомплекту.

Довідково

2С7 “Пион” – радянська 203-мм самохідна гармата, призначена для знищення окремих особливо важливих об’єктів та руйнування фортифікаційних споруд противника.

Навчання 43 ОАБрВП ЗСУ із 2С7 “Піон”. Листопад 2020. Фото: АрміяInform

Основним озброєнням є 203-мм гармата 2А44, що має максимальну скорострільність 1,5 постріли за хвилину (на модернізованому варіанті – до 2,5 пострілів за хвилину).

Ствол гармати є вільною трубою з’єднаною з казенником. У казеннику розташований поршневий затвор. Ствол гармати й противідкатні пристрої знаходяться в люльці хитної частини.

Ходова частина 2С7 виконана на базі основного танка Т-80 і складається з семи пар здвоєних обгумованих опорних і шести пар одинарних підтримуючих котків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна