У Лондоні стартувала конференція щодо відбудови України: про що говоритимуть

У Лондоні в середу відкривається перший день міжнародної конференції щодо відбудови України (Ukraine Recovery Conference).

Конференція організована Британією спільно з Україною і проходитиме 21-22 червня. Вона є продовженням щорічних Конференцій щодо реформ в Україні, які відбувалися з 2017 року.

Минулорічна конференція у швейцарському Лугано, перша за час повномасштабної війни, заклала основу для подальших дискусій про відбудову України.

Цьогорічна конференція сфокусується на залученні міжнародної підтримки для забезпечення економічної та соціальної стабільності в Україні та її відбудови після завданих війною руйнувань, що передбачатиме у тому числі допомогу для невідкладних потреб та фінансування участі у відбудові приватних компаній, пише “Європейська правда”.

Українська сторона під час заходу розповість про прогрес реформ і національного плану відбудови, поділиться своїми оцінками ситуації та баченням майбутнього економіки після війни і тим, як партнери з державного і недержавного сектору можуть долучитися до відбудови.

Серед учасників – низка європейських лідерів, у тому числі держсекретар США Ентоні Блінкен і президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також:
Британія оголошує великий пакет фінансової підтримки для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна