Народився в депортації: у бою на Луганщині загинув прикордонник, кримський татарин Тимур Матєєв

31 травня 2023 року у бойових діях біля села Кармазинівка Луганської області загинув прикордонник, кримський татарин Тимур Матєєв.

Про це у вівторок, 20 червня, повідомляє глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Відомо, що Тимур народився 28 липня 1988 року у місті Ангрені Ташкентської області (Узбекистан) у родині , де виховувалося троє дітей. Тимур був молодшою дитиною, про яку дбали мама та двоє старших сестер.

Сім’я Матєєвих повернулася до Криму з місць депортації у 1996 році. У 2009 році Тимур закінчив Севастопольський національний технічний університет за спеціальністю судноводій. Як зазначають усі, хто близько знав Тимура, він був сильною і доброю людиною, із загостреним почуттям справедливості. Системно займався спортом”, – переповідає Тимур.

З окупацією Криму російськими військами у 2014 році Матєєв був вимушений покинути Крим та переїхати на материкову частину території України.

“З початком широкомасштабного вторгнення російських військ він звернувся до військового комісаріату за місцем проживання і вже 5 березня 2022 року брав участь у боях проти російських загарбників у складі прикордонних військ України”, – йдеться в повідомленні.

Свій останній бій Тимур Матєєв прийняв на посаді інспектора прикордонної служби – кулеметника першої групи наземної розвідки прикордонної застави прикордонної комендатури швидкого реагування 9-го прикордонного загону імені Січових Стрільців Державної прикордонної служби.

Поховали чоловіка 6 червня 2023 року на мусульманському цвинтарі в Київській області.

Без батька залишилася донька Сафіє, якій 6 років.

Читайте також:
“Ми будемо одними з перших, хто заходитиме в Крим”. Як воює підрозділ киримли у складі ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна