Дочка Ар’єва складає мандат депутата Київради на тлі розслідування резонансної ДТП

Ярина Ар’єва (дочка народного депутата від “ЄС” Володимира Ар’єва) подала заяву про складення повноважень депутатки Київради.

Про це депутатка КМР від “Європейської солідарності” повідомила у вівторок, 20 червня.

Таке рішення вона прийняла після зміни запобіжного заходу в ході розслідування ДТП, коли їй присудили цілодобовий домашній арешт із браслетом.

“Ухвалила рішення скласти мандат депутата Київради. Написала відповідну заяву. Виконувати свої обовʼязки за цих умов неможливо – суд погіршив запобіжний захід, незважаючи на те, що я жодного разу не порушила попереднього запобіжного заходу.

Я не збираюсь втікати від відповідальності, як не втекла з Києва у перші дні повномасштабного вторгнення, а пішла до тероборони. Обвинувачення в перебуванні у стані «наркотичного спʼяніння» не визнаю, доводитиму це в суді як звичайна громадянка”, – написала Дарина у фейсбуці.

Аварія з важкими наслідками сталася минулої зими під час блекауту. Ярина каже, що не бачила жінку на переході, сім’я Ар’євих допомагає їй із лікуванням.
Розголос цієї справи через кілька місяців у “ЄС” називають політичною розправою з боку влади.

“Повідомляю, що з потерпілою, яка зараз перебуває за межами України, підписаний договір про повне відшкодування. Пів року тому, коли під час блекауту стався цей нещасний випадок, я робила все можливе для допомоги цій жінці. Мені від початку дуже шкода, що я завдала людині ушкоджень”, – заявила Ар’єва 20 червня.

Заява Ярини Ар’євої

“Тепер ніхто не зможе сказати, що депутатка впливає на слідство своїм «статусом», Ярина заходить в судовий розгляд без мандата.
Очікуємо складання мандату депутатами від “СН” Богуцькою та Гевко, в результаті їх ДТП загинули люди.
Закликаємо цих депутатів скласти мандати, як і депутата Юрченка, якого затримали пʼяним за кермом. Це буде відповідальний вчинок європейських політиків”, – написала в соцмережі голова фракції “ЄС” у парламенті Ірина Геращенко.

Передісторія

Згідно з матеріалами слідства, дорожня пригода за участі Ярини Ар’євої сталася 27 листопада 2022 року в Києві. Підозрювана, керуючи автомобілем марки Volkswagen Polo нібито в стані наркотичного сп’яніння, рухалася по проспекту Степана Бандери у напрямку вулиці Богатирської. Наблизившись до нерегульованого пішохідного переходу, водійка не змогла оцінити зміну дорожньої обстановки та здійснила наїзд на жінку-пішохода, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження.

Прокуратура повідомила про це, оголосивши підозру у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками у стані наркотичного сп’яніння (ч. 2 ст. 286-1 КК України), лише 23 травня 2023 року.

Депутатка Київради Ар’єва визнала свою провину в ДТП, проте категорично заперечує звинувачення прокуратури у частині про наркотичне сп’яніння.

23 травня суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у період часу з 20:00 до 06:00 строком на 2 місяці. Надалі арешт було змінено на цілодобовий.

Читайте також:
Володимир Ар’єв: Нам дуже важко тримати баланс, щоб не відкрити внутрішній фронт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна