Буданов зреагував на росфейки про власну “кому”

Начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов показався на людях. Спочатку – зустріч із послом Японії, потім – включення на національному телемарафоні.

Це відбулося у вівторок, 20 червня.

Досі Росія поширювала фейки, ніби він важко поранений після удару “Кинджала” по ГУР наприкінці травні.

Світлини із зустрічі з японським дипломатом поширила заступниця глави МЗС Еміне Джепарова.

“Дискутували, обмінювались думками, планували із послом Японії в Україні паном Мацудою Кунінорі.
Не муляж, всі учасники зустрічі живі та здорові”, – написала вона.

По обіді під час прямого ефіру на національному телемарафоні самого Кирила Буданова запитали про те, як він реагує на фейки російської пропаганди про те, що він буцімто впав у кому.

“Як я на це реагую? Я сприймаю це досить смішно. І реагую так само. Фейки на те і є фейками, щоби викликати якусь певну реакцію в аудиторії, але це досить недопрацьовані фейки. Всі ж розуміли, що зі мною все нормально – ті люди, які це робили. І вони розуміли, що фейк буде розвінчано. І вони виставлять дурнями самих себе. А так вони впіймали на цей гачок таких “всесвітньовідомих експертів” на кшталт Іллі Киви, який з піною біля рота розповідав, що я то загинув, то воскрес, потім в кому якусь впав. Нехай люди бавляться, чом би й ні?”, – прокоментував Буданов.

Крім того, в коментарі Kyiv Post Буданов жартома зазначив, що зараз в Україні формується “загін безсмертних”.

“Зараз в Україні створюється спеціальний загін безсмертних командувачів – Валерій Залужний, я, Степан Бандера, Симон Петлюра, Іван Мазепа. Загін безсмертних буде серед ночі приходити в сни до російських обивателів, які прагнули захопити Україну, і їх кошмарити”, – сказав керівник ГУР МО України.

Кирило Буданов уточнив, що український “спецзагін безсмертних” гарантує створення нервової, істеричної робочої ситуації для росіян та їхніх пропагандистів.

Нагадаємо, що російські ЗМІ пишуть, мовляв, Буданов отримав поранення після ракетного удару по Києву 29 травня. Ба більше – ракета нібито навіть поцілила у сусідній з ним кабінет, а на голову розвідки впали уламки стіни.
Начебто саме після цього керівника ГУР України доправили до Польщі, а звідти – до Німеччини. Наразі пропагандисти ширять фейк про те, що у Буданова “пошкоджено головний мозок після черепно-мозкової травми”, а “лікарі дають невтішні прогнози”.

Читайте також:
“Наша відповідь не забариться. Скоро всі все побачать”: Буданов відреагував на ракетну атаку РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна