Тепер Повітряні сили повідомляють не просто про тривогу, а і про тип ворожих ракет та їхній курс

Тепер Повітряні сили ЗСУ повідомляють не просто про тривогу, а і про тип ворожих ракет чи інших повітряних цілей, а також яким курсом вони летять.

Така зміна в підходах спостерігається з минулої ночі, як видно з телеграм-каналу ПС ЗСУ.

Так, під час оголошення повітряної тривоги вранці у п’ятницю, 16 червня, ПС так інформують про це:

“Увага! Декілька ракет типу “Калібр” прямують на Північ! Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги!”, – йдеться в повідомленні.

Перед тим уночі ішлося про “шахеди” в Одеській та Миколаївській областях та про ракети на півночі.

Нагадаємо, доктор фізико-математичних наук Максим Стріха в колонці для “Новинарні” 1 червня говорив про необхідність саме такого оповіщення українців про повітряну тривогу, та обґрунтував це.
“В ідеалі повідомлення про тривогу мусить містити також підльотний час ворожих цілей, щоб кияни чітко розуміли: а чи варто бігти в ті укриття.  Бо ті, хто загинув чи зазнав поранень 1 червня, у більшості випадків були б живими й цілими, просто коли б пересиділи атаку в себе вдома у ванній кімнаті. А тому системи оповіщення й інструкції щодо дій в умовах повітряної тривоги повинні бути терміново переглянуті з урахуванням сьогоднішніх столичних реалій”, – писав Стріха.

Читайте також: 
ПС пояснили причину повітряної тривоги в більшості областей України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна