Президент ПАР – з візитом у Києві

Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса сьогодні, 16 червня, приїхав із візитом до України.

Про це повідомив його офіс у Twitter.

Там зазначили, що Рамафоса прибув на залізничний вокзал у селищі Немішаєве, що у Бучанському районі Київської області.

Президента ПАР зустрів спеціальний представник України з питань Африки та Близького Сходу посол Максим Субко і посол Південної Африки в Україні Андре Гроневальд.

Раніше на сайті Рамафоса повідомлялося, що президент як член Африканської «миротворчої місії» прибуде в Київ для переговорів з президентом Володимиром Зеленським. До складу Місії входять лідери Південної Африки, Замбії, Коморських Островів, Конго-Браззавіля, Єгипту, Сенегалу та Уганди.
Рамафоса останніми тижнями мав розмови з президентом РФ Володимиром Путіним, президентом Зеленським, президентом Китаю Сі Цзіньпіном, лідерами країн БРІКС та генеральним секретарем ООН. Пояснює ці розмови він «зусиллями зі сприяння мирному процесу до українсько-російського конфлікту».

Читайте також:
Кулеба оголосив відкритий пошук кандидатів на посади послів, фокус – на країнах Африки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна