Зруйнований будинок продюсерки “1+1”, ще 30 понівечених хат, сім поранених: наслідки ракетної атаки РФ для Київщини. ФОТОРЕПОРТАЖ

Через падіння уламків ракет у Київській області зазнали поранень семеро людей, серед них двоє дітей. Пошкоджено більше 30 приватних будинків.

Про це за підсумками відбиття російського ракетного удару вдень у п’ятницю, 16 червня, повідомив начальник ГУ Національної поліції Київщини Андрій Нєбитов.

“Станом на зараз, на жаль, кількість постраждалих від цього терористичного ракетного удару збільшилася. Наразі можу сказати, що семеро осіб звернулися до лікарів. Одразу хочу заспокоїти, травми в них досить легкі, немає важких чи навіть середньої тяжкості, але хочу зазначити, що серед постраждалих двоє дітей. Молодшому 4 роки і хлопчику 13 років”, – розповів Нєбитов в ефірі національного телемарафону вдень у п’ятницю.

Начальник обласної поліції зазначив, що постраждалий хлопчик під час повітряної тривоги перебував у підвалі, його будинок зазнав серйозних пошкоджень.

“Цей випадок іще раз показує те, що потрібно дотримуватися правил повітряної тривоги, переходити до укриття або принаймні дотримуватися правила двох стін”, – наголосив Нєбитов.

Один із постраждалих — водій автотранспорту, він отримав поранення під час перевезення хліба.

Загалом поліція зафіксувала повне руйнування трьох приватних будинків, 15 будинків зазнали серйозних пошкоджень, іще 15 – незначних пошкоджень.

“Ми розуміємо, що це не останнє звернення. Там неподалік дачний масив, і я думаю, що кількість постраждалих від цього терористичного удару Російської Федерації збільшуватиметься”, – додав Нєбитов.

Фоторепортаж із села Старі Петрівці:

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

New Aerial Attacks On Kyiv As African Leaders Visit New Aerial Attacks On Kyiv As African Leaders Visit New Aerial Attacks On Kyiv As African Leaders Visit New Aerial Attacks On Kyiv As African Leaders Visit New Aerial Attacks On Kyiv As African Leaders Visit
<
>
Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Зруйнований будинок продюсерки “1+1”

Уламки збитих ракет влучили зокрема в будинок журналістки, продюсерки каналу “1+1” Вікторії Суско, розташований у селі Старі Петрівці у Вишгородському районі.

Вікторія розповіла “Вечірньому Києву”, що на момент атаки вдома перебував її 12-річний син – саме цей хлопчик після оголошення тривоги самостійно прийняв рішення спуститися у погріб, чим врятував собі життя. Але пошкодив собі ногу об цвях, коли вибирався зі сховища. Хлопчику надали медичну допомогу, він в порядку.

“У дитини пробита нога. Його витягали з погреба, бо було все завалено. Дитина була у шоковому стані, тому просто наступила на щось. Йому вже зробили щеплення, поставили дренаж та забинтували ногу”, — розповіла Вікторія Суско.

Вікторія та бабуся онука під час ракетної атаки перебували на роботі.

Жінка розповіла, що унаслідок атаки серйозно постраждав її будинок: у домі вибиті вікна та двері, пошкоджені стіни та стеля. Постраждала і прибудинкова територія.

“У нашому будинку майже нічого не залишилося. Пошкоджені літня кухня, сарай, паркан. Автівки також немає”, — розповіла Вікторія журналістам. Тепер родині Суско потрібне тимчасове житло.

“Якщо маєте житло, щоб тимчасово прихистити родину, — напишіть Вікторії або мені. Бо зараз двом жінкам і дитині пропонують ночувати у спортзалі”, — написав у фейсбуці колега Вікторії Роман Недзельський.

Допомогти родині можна також фінансово: посилання на банку – https://send.monobank.ua/jar/3XpHoFzizt

Нагадаємо, чергова ракетна атака РФ на Київ сталася близько 11-ї години 16 червня. Активно працювала протиповітряна оборона. Відповідно до звіту ПС ЗСУ, було збито всі ракети – шість балістичних гіперзвукових “кинджалів” та шість крилатих “калібрів”.
В цей час до столиці України якраз приїхала африканська делегація з “мирними” посередницькими пропозиціями.

Читайте також:
“Не чули ні сирен, ні вибухів”: делегація ПАР піддає сумніву ракетний обстріл Києва


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.