Під час повітряної атаки Київ відбив по шість “кинджалів” та “калібрів”

Під час масованої ракетної атаки Росії по Києву близько 11-ї години в п’ятницю, 16 червня, сили протиповітряної оборони ПС ЗСУ збили шість гіперзвукових ракет Х-47 “Кинджал” та стільки ж крилатих “калібрів”.

Про це після відбою тривоги (після 12:17) повідомила Київська міська військова адміністрація.

“Масована комбінована повітряна атака по Києву. Ворог застосував одночасно балістичні, крилаті ракети та БпЛА. Попередньо, в повітряному просторі навколо Києва силами та засобами протиповітряної оборони було виявлено та успішно знищено:

  • 6 аеробалістичних ракет “Кинджал”;
  • 6 крилатих ракет “Калібр”;
  • 2 розвідувальних БпЛА.

Інформація щодо жертв чи руйнувань наразі не надходила. Дані оперативного зведення збираються та уточнюються”, – ідеться в повідомленні КМВА в телеграмі.

Водночас начальник військової адміністрації Сергій Попко попередив, що існує велика ймовірність повторних ракетних атак РФ найближчим часом.

Повітряні сили підтвердили, що збито всі ракети.

“Близько 11.00 16 червня російські окупаційні війська завдали ракетного удару по Україні крилатими ракетами “Калібр” та аеробалістичними ракетами Х-47 “Кинджал”. Напрямок атаки – Київщина!
Усі ракети знищено силами та засобами Повітряних Сил у зоні відповідальності повітряного командування “Центр”, – ідеться в повідомленні ПС.

Нагадаємо, перед цим Київська адміністрація інформувала про роботу ППО на підходах до столиці, а мер Віталій Кличко – про вибухи в Подільському районі Києва.

Цього дня в Києві перебуває африканська “мирна” делегація на чолі з президентом ПАР, яка завтра поїде до рсоіян.

Читайте також:
На один Patriot у Києві одночасно летіли 16 балістичних цілей. Але ми не запанікували, – комбриг 96-ї бригади ППО “Граніт”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна