Глава МАГАТЕ наголосив на головній потребі після візиту на окуповану ЗАЕС після підриву греблі

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі після відвідування Запорізької атомної електростанції 15 червня наголосив на потребі, аби рівень води у ставку охолодження ЗАЕС був на достатньому рівні після руйнування греблі Каховського водосховища та зниження рівня води.

Про це він написав та заявив у четвер у твіттері, втретє відвідавши захоплену росіянами Запорізьку АЕС.

Після візиту Гроссі зазначив, що один із головних наслідків руйнування дамби Каховської ГЕС – зниження рівня води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС, що важливо для безпеки атомної станції. Зараз рівень води залишається на достатньому рівні, щоб станція могла підтримувати безпеку “певний час”.Гроссі додав, що цей момент МАГАТЕ буде моніторити дуже ретельно.

Ставок охолодження ЗАЕС – Енергодар, 15 червня 2023. Фото: твіттер Рафаель Гроссі/МАГАТЕ

Також, виїжджаючи з окупованої ЗАЕС, Гроссі показав зруйнований міст на лінії зіткнення російських та українських військ.

Він написав, що зібрав достатньо даних, і МАГАТЕ буде спостерігати за ситуацією далі.

Читайте також:
Гроссі приїхав із візитом на ЗАЕС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна