Австралія заборонила будувати Росії нове посольство, бо є загроза нацбезпеці країни

Австралійський парламент 15 червня скасував договір з РФ про оренду ділянки землі поруч із парламентом країни в Канберрі, де планували побудувати нове посольство.

Про це повідомляє суспільний мовник Австралії ABC.

Прем’єр-міністр Ентоні Альбанезе наголосив, що це рішення стосується інтересів національної безпеки Австралії. Парламент ухвалив закон трохи більш ніж за годину. У парламенті припускають, що нове посольство росія могла використати для шпигунства.

Очільниця австралійського МВС Клер О’Ніл заявила, що уряд отримав «чітку пораду» від сектора нацбезпеки. Водночас розірвання договору оренди не вплине на інші російські посольства в Австралії.

«Ми не очікували, що Росія буде говорити про міжнародне право, з огляду на її послідовну та нахабну відмову від нього», — наголосив прем’єр-міністр і додав, що уряд засуджує «незаконне та аморальне» вторгнення росіян в Україну.

Раніше Управління національної столиці Австралії (NCA) видало наказ про розірвання договору оренди, однак Федеральний суд визнав його недійсним.

Читайте також:
Австралія анонсувала новий пакет допомоги ЗСУ: коли чекати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна