Австралія анонсувала новий пакет допомоги ЗСУ: коли чекати

Австралія у липні оголосить про новий пакет військової допомоги Україні.

Про це в п’ятницю, 2 червня, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков за результатами зустрічі з віцепрем’єром Австралії Річардом Марлсом.

Політики також обговорили пріоритети України щодо посилення обороноздатності. Зокрема, Резніков під час зустрічі звернувся до австралійських колег з проханням розглянути можливість підготовки українських пілотів, а також надання транспортних засобів для медичної евакуації та засобів радіоелектронної боротьби з безпілотниками.

“Я попросив наших австралійських друзів розглянути можливість підготовки українських пілотів, надання медичних евакуаційних автомобілів та засобів радіоелектронної боротьби з безпілотниками. Мене зворушили слова мого колеги про захоплення надзвичайною хоробрістю українців, яка надихає багатьох людей”, – повідомив міністр.

Як писала “Новинарня“, 2 червня Олексій Резніков приїхав до Сінгапуру для участі в безпековому форумі “Діалог Шангрі-Ла” — головному оборонному саміті Азії.

Міністр зустрівся з сінгапурським, австралійським і новозеландськими колегами. Зокрема, з прем’єром Австралії Річардом Марлсом та міністром оборони Нової Зеландії Ендрю Літтлом.

Читайте також:
Зеленський про контрнаступ: “Головне – щоб це побачила та відчула Росія. Результат – деокупація наших територій”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна