На Львівщині переселенця з Лиману посадили на 13 років, бо зливав сепарам позиції ЗСУ

Жидачівський районний суд на Львівщині визнав переселенця з Донецької області винним у колабораціонізмі та призначив 13 років ув’язнення за передачу бойовикам з “ДНР” даних про ЗСУ в Лиманській територіальній громаді.

Про це йдеться у тексті вироку від 6 червня, оприлюдненому в Єдиному державному судовому реєстрі.

“До початку травня 2022 року чоловік мешкав у місті Лиман Донецької області і зібрав там інформацію про місця розташування, способи пересування та маскування підрозділів Збройних Сил України. У подальшому чоловік евакуювався у селище Гніздичів Львівської області, де разом з іншими вимушеними переселенцями мешкав у приміщенні місцевої школи”, – сказано в судовому документі.

За висновком слідчих і суду, сусіди по кімнаті стали жалітися, що чоловік часто вживає спиртне і голосно слухає контент російською мовою. На зауваження чоловік відповідав погрозами, мовляв, повідомить координати російським військовим і направить ракети на селище і школу.

СБУ оглянула мобільний телефон підозрюваного та виявили, що він листувався в мережі “Одноклассники” зі сторінки “александр иващенко” з бойовиком “ДНР” та інформував його про позиції ЗСУ на території Лиманської територіальної громади.

Чоловіка визнали винним у колабораціонізмі — в допомозі незаконним збройним формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, у веденні бойових дій проти Збройних Сил України (ч.7 ст.111-1 КК). Його засудили до 13 років ув’язнення.

Читайте також:
У смт Михайлівка на Запоріжжі підривом авто знищили двох колаборантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна