Чому 95 на 94: один полонений “вагнерівець” замість обміну перейшов на бік України

Під час обміну військовополоненими 11 червня один із російських бійців відмовився повертатися до РФ та зголосився долучилися до “Російського добровольчого корпусу” і воювати далі на боці ЗС України.

Про це ввечері в неділю повідомив телеграм-канал “РДК”.

Вибір на користь України зробив колишній найманець ПВК “Вагнер” Владислав Ізмайлов.

Добровольці поширили відео зі сценою в автобусі: командир “РДК” Денис Нікітін пропонує полоненим росіянам три варіанти – обмін до РФ, залишитись в Україні за програмою СБУ “Хочу жити”, приєднатися до “Російського добровольчого корпусу” і воювати проти путінського режиму, за Україну. Один погоджується.

“Командир “РДК” Денис [Нікітін] WhiteRex був присутній сьогодні на процедурі обміну полоненими. Всім солдатам було запропоновано можливість добровільно вступити до лав “Російського добровольчого корпусу”. Один із полонених, Владислав Ізмайлов, який раніше воював у лавах ПВК “Вагнер”, від обміну відмовився і виявив бажання стати бійцем “РДК”. Після відповідних перевірок ми будемо раді дати Владу можливість воювати в наших лавах”, – сказано в повідомленні “РДК”.

“Беручи до уваги указ міністра оборони РФ [усім ПВК підписати контракти з міноборони РФ], ми пропонуємо всім бійцям ПВК “Вагнер” та інших приватних воєнізованих формувань, які готові боротися за нову Росію проти кривавої зграї Путіна, наслідувати приклад Владислава!” – додали добровольці.

На відео Нікітін бажає решті полонених, які повертаються до Росії, миру та більше ніколи не перетинатись із ним. Ті дякують.

Як інформувала “Новинарня“, 11 червня Україна звільнила з російського полону за обміном 95 захисників. Натомість російська сторона повідомила, що отримала 94 військовослужбовці. Тепер зрозуміло, що 95-й відмовився повертатися до РФ.

Довідка

“Російський добровольчий корпус” — військовий підрозділ у системі ЗСУ, який сформували з російських добровольців у серпні 2022  року. Входить до Інтернаціонального легіону в системі ЗС України.

у 2023 році “РДК” здійснив уже кілька рейдів на територію Росії, до Бєлгородської і Брянської областей. Під час найбільшого з них бійці “РДК” та “Легіону “Свобода Росії” кілька днів утримували під контролем прикордонне село Нова Таволжанка, взяли в полон російських солдатів із МО РФ та викликали на переговори губернатора Гладкова. Також під час рейду в червні ліквідували старшого оперативного угруповання “Бєлгород” полковника Стесєва.

9 червня “РДК” заявив, що дотримується слова, даного російським солдатам, які склали зброю в боях біля Нової Таволжанки. Після надання належної медичної допомоги полонені бійці МО РФ були передані російській стороні на кордоні Сумської та Бєлгородської областей.

Читайте також:
Список 95 українських воїнів, звільнених з полону 11.06.2023

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна