В Україні з неанонсованим візитом – глава МЗС Британії Клеверлі. Озвучив найкоротший шлях до миру

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі в понеділок відвідав Київ із несподіваним візитом та зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Про це глава держави повідомив у понеділок, 5 червня.

Зі слів Зеленського, з Клеверлі він обговорив “важливі актуальні питання: очікування України від Вільнюського саміту НАТО, просування української формули миру та підготовки Глобального саміту з її реалізації, Лондонську міжнародну конференцію з відбудови України”.

“Ми дуже вдячні за підтримку, яку Велика Британія надавала і продовжує надавати Україні. За останні тижні у нас відбулися переговори з прем’єр-міністром Великої Британії, був прямий діалог і були досягнуті дуже важливі домовленості”, – підкреслив Зеленський.

Крім того, Клеверлі вважає, що найкоротший шлях до миру – це виведення російських військ з території України.

“Найшвидший, найкоротший шлях до миру – це виведення російських, путінських військ з території України і з території Криму. Поки він цього не робить, то найкращий шлях – це, безумовно, продовження оборони своєї території. Ми будемо продовжувати допомагати Україні, зокрема і на міжнародних платформах”, – сказав Клеверлі, зауваживши, що говорив з українським колегою про те, як краще завершити цю війну.

Він наголосив, що мова йде не лише про оборону України, а про оборону глобальної безпекової структури, яка захищає економіку, стабільність.

На переконання глави МЗС Британії, Путін має усвідомити, що він намагався захопити Київ і не спромігся цього зробити, як не спромігся анексувати південні та східні області України чи ключові міста в центральній частині України.

Міністр зазначив, що російський лідер тепер має розуміти, що відсутність досягнень, а також негативна і незначна ефективність його військових вказує на те, що не може бути військового рішення цієї війни. «

“Він має зрозуміти, що єдина можливість для нього щодо подальших дій – це виведення своїх військ”, – наголосив він.

Читайте також:
Перші групи українських пілотів уже вирушили на навчання в Британію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна