Вночі ППО знищила чотири з шести ракет і три з п’яти “шахедів”. Київ відбився

Під час повітряної атаки в ніч на неділю, 4 червня, сили оборони України збили чотири крилаті ракети і три ударні безпілотники, випущені росіянами.

Про це вранці повідомила пресслужба Командування Повітряних сил ЗСУ.

“Окупанти продовжують нічні атаки по території України безпілотниками та крилатими ракетами по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури.

З 01.00 по 04.00 год. 4 червня 2023 року противник застосував п’ять іранських ударних БпЛА «Shahed-136/131» з Брянської області, а також шість крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 – випущені із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95МС із району Каспію.
Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил знищено чотири крилаті ракети та три ударні дрони”, – йдеться у звіті ПС.

Із повідомлення випливає, що не знищено дві ракети та два “шахеди”.

При цьому київська військова влада наголосила, що завдяки ППО до столиці жодна ракета чи дрон не дісталися.

О п’ятій ранку начальник КМВА Сергій Попко поінформував у телеграмі: “Наш сусід-нелюд на словах кричить усьому світові про свою віру і любов до Бога. А на ділі – навіть у святу Трійцю московські сатаністи не гребують бажанням вбивати мирних людей.

Сьогодні вночі рашисти атакували Україну ракетами, які традиційно були запущені із району Каспію стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС, та БпЛА.

За попередньою інформацією, до столиці жодна повітряна ціль не долетіла. Все, що прямувало в бік міста – ППО знищила ще на дальніх підступах”.

“Другу ніч поспіль кияни не чують звуки вибухів над головою. Щира вдячність нашій протиповітряній обороні за збережені життя! Бережіть себе”, – додав начальник КМВА.

Згодом речник ПС Юрій Ігнат в ефірі телемарафону повідомив, що незбиті дрони уразили об’єкт інфраструктури в Сумській області, а ракети – оперативний аеродром біля Кропивницького.

Читайте також:
Росіяни вдарили по передмістю Дніпра: два десятки поранених, з них троє – діти. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.