Удар РФ “Іскандером” по Підгородному: загинула дворічна дівчинка, 22 людини поранені

Зросла кількість жертв ракетного удару РФ ввечері 3 червня по місту Підгородне Дніпровського району. Загинула дитина, 22 людини отримали поранення і травми.

Про це вранці в неділю, 4 травня, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

“Росіяни вбили дитину. Вночі з-під завалів дому в Підгородненській громаді дістали тіло дівчинки. Їй щойно виповнилося два рочки. Щирі співчуття рідним… Постраждали 22 людини, з них 5 – діти”, – написав Лисак у телеграмі.

За його словами, частково зруйновані два двоповерхові будинки, між якими влучила ворожа ракета. Також пошкоджені 10 приватних будинків, авто, магазин, газопроводи.

Раніше Лисак повідомляв, що поранені діти – хлопці 6, 11 та 15 років, госпіталізовані в стані середньої важкості, а також дівчата 11 та 17 років – вони в задовільному стані, лікуватимуться амбулаторно.

Фото з телеграму Сергія Лисака:

Руйнування Підгородне - 03-06-2023 Руйнування Підгородне - 03-06-2023_2 Руйнування Підгородне - 03-06-2023_3 Руйнування Підгородне - 03-06-2023_4
<
>
За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Про загибель дитини в Підгородному стало відомо 4 червня – в День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

У ранковому зведенні 4 червня Генштаб ЗСУ поінформував, що в суботу ввечері росіяни завдали ракетного удару по Дніпропетровській області, застосувавши ОТРК “Іскандер”. Однією ракетою “Іскандер-К” влучив по передмістю Дніпра.
За повідомленнями ЗМІ, сигнал тривоги пролунав уже після вибуху.

Лисак додав, що вночі рашисти не полишали Дніпропетровщину в спокої. Захисники з ППО ПвК “Схід” збили над областю дві крилаті ракети та один безпілотник, ймовірно, “Шахед”. По Нікополю окупанти вдарили з артилерії. Загорілися два авто, пожежі вже загасили – побиті 3 багатоповерхівки, ресторан, лінії електропередач. На щастя, без жертв.

Читайте також:
Незбиті російські ракети й дрони вразили аеродром під Кропивницьким та об’єкти на Сумщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна